Keramika velikih formatov

Keramika velikih formatov oziroma tako imenovana XXL keramika v zadnjem času pridobiva na priljubljenosti, saj daje izjemno eleganten videz, hkrati pa je tudi izredno praktična. Je pa polaganje keramike velikih formatov z več vidikov prav poseben zalogaj, ki smo mu v našem podjetju vsakič znova kos. Smo pravi mojstri v polaganju tako manjših keramičnih ploščic kot keramike večjih formatov, o čemer se lahko prepričate tudi sami.

polaganje keramike

polaganje xxl keramike

Zakaj izbrati keramiko velikih formatov?

S keramiko velikih formatov največkrat poimenujemo keramične plošče, ki so večje od enega kvadratnega metra. Pogoste dimenzije so tako 120 krat 120 centimetrov ali 120 krat 240 ter celo več centimetrov. In če pred desetletji o tako velikih dimenzijah keramičnih plošč še nismo niti slišali, je danes polaganje keramike velikih formatov vse bolj iskano tako za zasebne kot javne in poslovne prostore.

Večje plošče imajo namreč več prednosti, ki so jih prepoznali že številni. Poleg samega videza, ki daje vtis brezčasne elegance in sodobnosti, je njihova velika prednost tudi praktičnost. Keramika velikih formatov je preprosta za čiščenje, saj je zaradi velikosti plošč vmesnih fug precej manj, tako da vam ne bo treba izgubljati ne časa ne energije za njihovo čiščenje.

Brezčasna eleganca

Polaganje keramike velikih formatov se dandanes izvaja skorajda povsod. Velike plošče so primerne za srednje velike kopalnice, saj manjše število fug prostor optično poveča, hkrati pa lahko v velikih kopalnicah plošče večjih dimenzij zelo lepo pridejo do izraza. Tudi nad kuhinjski pult se lepo podajo, a je tu vseeno dobro pretehtati samo dimenzijo keramičnih plošč in oceniti njihovo velikost v primerjavi s preostalo opremo in samim prostorom, da bo kuhinja še vedno izgledala lepo in dodelano, hkrati pa jo bo tudi preprosto čistiti in vzdrževati. Poleg tega se keramika večjih formatov zelo pogosto polaga tudi v poslovnih prostorih in večjih halah, kjer večje dimenzije plošč še posebej pridejo do izraza in prostor lepo zaokrožijo, pa naj bo položena po tleh ali stenah.

Če želite nasvet o keramiki večjih dimenzij, vas vabimo, da izpolnite spodnji obrazec in nas povprašate o vsem, kar vas zanima. Zagotavljamo vam, da vam bomo pomagali izbrati najboljšo keramiko za vaše potrebe, seveda pa jo bomo tudi položili tako kot znamo – strokovno, hitro in brez zapletov.

  Polaganje keramike velikih formatov je zelo zahtevno

  Zaradi velikosti in teže velikih keramičnih plošč je njihovo polaganje precej oteženo in zahtevno. Pri tako velikih dimenzijah se lahko hitro zgodi, da plošča poči, se okruši ali celo zlomi, zato mora biti keramičar, ki polaga tudi večje plošče, v tem pravi mojster. Ne le to. Da prepreči pokanje, odstopanje, votlost in posedanje plošč, mora svoje delo opravljati brezhibno – tudi s pomočjo posebnega orodja, ki je prilagojeno keramičnim ploščam večjih dimenzij. Zato lahko zatrdimo, da XXL keramike na zna polagati prav vsak, sploh pa ne nekdo, ki je s polaganjem ploščic šele začel in še nima razvitega tistega pravega občutka, kot ga ima izkušen, natančen ter vsestranski keramičar.

  Še dobro, da smo tu mi, ki nam je polaganje keramike velikih formatov pravi užitek in svojevrstno zadovoljstvo. Ker se zavedamo, da nakup plošč velikih formatov ni ravno poceni, vam lahko prihranimo vsako odvečno skrb o morebitnih napakah. Za to delo imamo najboljše orodje, pri polaganju uporabljamo vrhunske materiale, pri vseh postopkih polaganja pa smo precizni, profesionalni, strokovni in se s povprečjem ne zadovoljimo. Želimo biti najboljši in k temu stremimo že dolga leta – o tem pričajo tudi številne reference. Verjamemo, da boste z našimi storitvami zadovoljni tudi vi, zato vas še enkrat vabimo, da nas kontaktirate, mi pa se bomo potrudili, da najdemo odgovore na vsa vaša vprašanja.

  Nekaj naših projektov si lahko ogledate spodaj:

  « of 3 »

  Pogosta vprašanja

  Zakaj položiti XXL keramiko?

  Odgovor na to vprašanje je dokaj preprost. Ker je tovrstna keramika večja to pomeni, da je tudi manj fug, ki jih je potrebno očistiti. Skratka s položitvijo velike keramike si olajšate čiščenje prostora. Poleg čiščenja pa je keramika velikih formatov tudi bolj elegantna kar pa je tudi velik plus.

  Kakšna je cena polaganja keramike velikih formatov?

  Cena za polaganje se razlikuje od projekta do projekta in je odvisna od vrste in velikosti keramike. Predlagamo vam, da nas kontaktirate in sporočite vaše želje na podlagi katerih vam bomo lahko pripravili ponudbo.

  Odločam se za položitev XXL keramike. Mi lahko svetujete?

  Seveda. Kontaktirajte nas ter na sporočite vaše želje. Na podlagi želja vam bomo svetovali katero keramiko izbrati za položitev ter vam nato tudi pripravili ustrezno ponudbo za kakovostno položitev. Hitro in enostavno.

  Zakaj izbrati nas?

  Z polaganjem velike keramike imamo že kar nekaj let izkušenj. Ker je polaganje te keramike dokaj zahtevno je potrebno, da z njo rokuje usposobljena oseba. Naša ekipa je več kot primerna za to delo saj smo zelo pazljivi pri ravnanju s keramiko. En napačen gib in keramika lahko poči kar pa predstavlja velik dodaten strošek saj tovrstna keramika ni ravno ugodna.

  Smo vas prepričali?

  Kontaktirajte nas in pridobite ponudbo za polaganje keramike velikega formata v vašem domu, poslovnem prostoru ali njegovi okolici.

  5/5 - (12 votes)