Dekorativni kamen za oblaganje sten in drugih površin

Med materiali, ki našim domovom dajejo pridih naravnosti, je zagotovo tudi kamen, ki je poleg lesa tradicionalni gradbeni material in kot tak cenjen že dolga leta. Še danes je dekorativni kamen za oblaganje izredno priljubljen, saj prostore, tako zunanje kot notranje, oplemeniti, jih poživi in jim doda neko povsem novo dimenzijo. Vas mika, da bi tudi vi kakšen delček svojega doma poudarili s pomočjo naravnega kamna? Polaganje dekorativnega kamna je ena od storitev, ki jo opravimo z največjim veseljem, strokovno in profesionalno.

Polaganje dekorativnega kamna

kamen za oblaganje

Kamen je čudovita dekoracija zunaj in znotraj doma

Dekorativni kamen za oblaganje je primeren za notranje in zunanje prostore. Če menite, da bo v stanovanju ali okolici hiše deloval hladno, nam dovolite, da vas prepričamo v nasprotno. Znali vam bomo svetovati, kam, katerega in kako ga položiti, da bo njegov učinek ravno nasproten – tudi kamen lahko namreč oddaja toplino, takšno, kot si jo doma tudi želite. Kvalitetno polaganje dekorativnega kamna se bo odražalo v tem, da bo vaš dom dobil neko prav posebno svežino iz narave, saj je kamen popolnoma naravni material, okolju prijazen, hkrati pa tudi trpežen, vzdržljiv in z visoko estetsko vrednostjo. Seveda, če ga v prostore umestite tako, da mu dovolite izražati vse te pozitivne lastnosti.

Naj naštejemo še nekaj idej, kam se najbolje poda dekorativni kamen za oblaganje. Mnogi ga namestijo bodisi na eno od sten v kakšnem stanovanjskem prostoru, morda za televizor ali ob kamin, morda pa kamen krasi le del neke stene, ki na ta način privablja poglede in pleni pozornost prav vsakega, ki vstopi v vaš dom. Na prostem pa se polaganje dekorativnega kamna najpogosteje izvaja na sami fasadi, lahko pa tudi na stebrih, ograjah, po balkonih in še kje. Možnosti polaganja tega kamna so skoraj neomejene – zasnova nastane v vaši glavi, mi pa smo tisti, ki idejo tudi uresničimo.

Zaupajte nam polaganje dekorativnega kamna in se o tem, da smo najboljši, prepričajte tudi sami. Izpolnite spodnji obrazec, mi pa vas bomo kar najhitreje kontaktirali ter se z vami dogovorili o vseh podrobnostih.

  Dekorativni kamen za oblaganje – kako do najboljšega rezultata?

  Za polaganje kamna je najboljše najeti mojstra, ki to področje res obvlada in ima z njim veliko izkušenj. Najbrž ne želite, da bi bil kamen slabo pritrjen, položen nenatančno, z vmesnimi razpokami, ali pa, da bi polagalec izpustil kakšnega od pomembnih korakov, saj lahko to s seboj prinese še več dodatnega dela in nepotrebnih stroškov, ki si jih zagotovo ne želite.

  Svetujemo, da kupite res kvalitetni kamen in materiale, ki slovijo po svoji kakovosti, pri čemer finančni vložek jemljite kot investicijo v vaš dom, kjer nameravate bivati še dolgo časa. Dobro položen dekorativni kamen za oblaganje vam namreč lahko odlično služi še desetletja, pri čemer ohranja svoj videz in svežino.

  Prvi korak pri popestritvi doma z dekorativnim kamnom je zagotovo odločitev, kam ga boste umestili. Najpogosteje ga položimo tam, kjer bo na ogled tudi gostom, saj zaradi svojega videza pritegne res veliko pozornosti. Hkrati lahko enolično steno ali del nje poživi na popolnoma novi ravni. Naslednji korak je predstava o tem, kakšen dekorativni kamen bi si omislili tako z vidika barvnih odtenkov kot vzorcev, strukture in samega videza na splošno. Glavni učinek dekorativnega kamna je namreč ravno videz oziroma dekoracija, ki se mora v prostor umestiti tako, da se do neke mere sklada s preostalo opremo, seveda pa lahko, če si to želite, tudi precej izstopa in s tem postane središče nekega prostora.

  Pri izbiri kamna se lahko obrnete na nas, saj vam bomo z veseljem svetovali, kateri bi bil za vaš dom najboljši. Izbira je namreč velika, tako da res svetujemo, da se o izbiri kamna najprej posvetujete, potem pa ga kupite. Vse ostalo vam bomo uredili mi.

  Najboljši mojstri za polaganje dekorativnega kamna

  Svoje delo opravljamo na vrhunski ravni, o čemer pričajo številne reference, delamo hitro in zanesljivo, naš odnos je profesionalen, končni izdelki pa takšni, da zadovoljijo še tako zahtevne uporabnike.

  Podjetje Keramičarstvo Aleja Stil vam lahko pri vašem projektu, pa naj bo to gradnja novega doma ali zgolj obnova obstoječega, neznansko pomaga. S pomočjo dolgoletnih izkušenj in znanj, ki jih nenehno nadgrajujemo in izpopolnjujemo, smo tu za vas vse od prvotne ideje do končnega cilja – doma, v katerem se boste počutili kot v pravljici. Svetovali vam bomo, vam nanizali zanimive ideje, predstavili možnosti izvedbe, časovni okvir in se z vso vnemo lotili dela. Garantiramo, da bo dekorativni kamen za oblaganje v vašem domu zasijal v vsej svoji luči in točno na takšen način, kot si želite. Pri svojem delu uporabljamo le najboljše materiale, sodobne tehnike in postopke ter dolgoletne izkušnje, hkrati pa ves čas gledamo na to, da bo končni izdelek prava estetska mojstrovina. Polaganje dekorativnega kamna je s tega vidika tudi prav poseben umetniški izziv, ki zahteva poseben občutek, zato ste lahko prepričani, da bo končni rezultat naravnost osupljiv.

  Poleg kamna polagamo tudi ploščice oziroma keramiko in vinil, prenavljamo kopalnice in jih spremenimo v vaše najljubše prostore za sprostitev, z veseljem pa se lotimo tudi ustvarjanja mozaikov, ki lahko vsako enolično steno preobrazijo v občudovanja vredne kotičke.

  Nekaj naših projektov si lahko ogledate spodaj:

  Pogosta vprašanja

  Kako se pravilno položi dekorativni kamen?

  Ker je kamen sam po sebi težak je potrebno površino katero se bo s kamnom obložilo pravilno pripraviti. V primeru, da je na površino dodana izravnalna masa oz. kit je le tega potrebno odstraniti saj se dekorativni kamen polaga direktno na steno ker se le tako lahko zagotovi, da bo zadeva trajna.

  Lahko dekorativni kamen položite tudi zunaj hiše?

  Seveda. Dekorativni kamen je material, ki je uporabe tako znotraj kot zunaj hiše. V notranjosti ponavadi z njim obložimo kakšno steno, pult ali kamin, zunaj pa se ponavadi uporabi za obložitev zaključkov fasade. Dekorativni kamen je dobro odporen na vremenske vplive, če je strokovno položen.

  Kakšna je cena za polaganje?

  Svetujemo vam, da nas kontaktirate ter sporočite kje bi želeli položiti dekorativni kamen ter ali so površine za polaganje že pripravljene ali jih je potrebno dodatno pripraviti. Cena se namreč od projekta do projekta razlikuje saj je odvisna od velikosti površine, ki jo želite obložiti.

  Zakaj izbrati keramičarstvo Aleja Stil?

  Ker imamo z polaganjem dekorativnega kamna vrsto let izkušenj. Poskrbeli bomo za kvalitetno položitev ter hitro izvedbo. Končni izdelek pa vas bo pustil brez besed.

  Smo vas prepričali?

  Kontaktirajte nas in pridobite ponudbo za položitev dekorativnega kamna v vašem domu, poslovnem prostoru ali njegovi okolici.

  5/5 - (9 votes)